Doporučujeme

HOTELHOUSE.cz

 

Portál o hotelech, pensionech a spa resortech...

Letenky, tipy na cestování, golfová hřiště, restaurace, bary, kavárny a vinárny.

image_9728

Královský resort Cheval Blanc

Další na seznamu návštěv byl pětihvězdičkový resort Cheval Blanc, přezdívaný též Luis Vuitton resort, který vlastní společnost LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy).

Když jsem si vyhledala fotky na internetu, nemohla jsem se dočkat, až to uvidím na vlastní oči. Je to jeden z novějších a nejdražších resortů, které tu můžete najít. Na letišti nás zavedli do soukromé lounge.  Ta už sama o sobě vypadala jako část resortu a uvnitř to nádherně vonělo. Vůni pro jejich kosmetiku pochází od jednoho z předních tvůrců značky Dior.

Personál se o nás mile postaral a nabídl nám snídani a kafé. Pokud jste zmoženi dlouhou cestou, můžete si tu dopřát dokonce i sprchu.  Jako jeden z mála resortů mají vlastní letadlo se sedačkami z bílé kůže. Avšak za dopravu jejich letadlem si připlatíte. Obousměrná letenka stojí okolo 1500 dolarů za osobu. Naštěstí pro nás to bylo zadarmo – nechtěla bych to teda platit z vlastní kapsy.

Po příletu nás zavedli do té nejluxusnější vily, ve které byli ubytování princ William a Kate. Kdo by to byl řekl, že jednou budu spát v královské posteli. Já teda rozhodně ne.

Byla to takzvaná „two bedroom“ vila, ale vlastně to byly dvě vily s obrovským bazénem, altánkem a venkovní sprchou.  Na stole Moet a deserty, které jsem hned snědla.  Dále taky iPad, s kterým jsem si mohla nastavit podle svých potřeb celou vilu – od světel, teploty a závěsů až po objednání si obědu do vily či zamluvení si masáže. Jsem nadšenec do IT a tak jsem si hned všechno vyzkoušela.

Oběd nám přinesli do venkovního altánku u naší vily a bylo z čeho vybírat. Moc se mi líbilo provedení dezertu v podobě čerstvého ovoce a k tomu zmrzlina schovaná v chlazeném čerstvém kokosu. Nejradši bych se po obědě natáhla do postele, ale čekala nás prohlídka.

Provedení a architektura Cheval Blanc je jedinečná. Vysoké stropy, minimalistické provedení a zajímavé prvky, které naleznete po celém resortu. Například na zdech jsou umístěné barevné polokoule, které jsou ručně vyráběny za pomocí obarveného písku z pláže. Objevíte tu i spoustu broušených kamenů, barevných mušlí a lastur či sochy vytvořené z korálků.

Cheval Blanc se skládá z několika menších ostrůvků propojených dřevěnými mosty a nabízí několik různých kategorií vil. Každá vila má soukromou pláž a vlastní infinity bazén. Najdete tu také několik restaurací, kde zažijete jedinečný kulinářský zážitek, na který nezapomenete. Já teda rozhodně ne, ale o tom až později.

Restaurace The White, která rozmazlí vaše chuťové buňky svou výbornou gastronomii. Tato moderní restaurace nabízí na jedné straně výhled na oceán a rozléhající se zahradu na straně druhé. Velmi mě zaujala japonsko-iberská restaurace The Diptique, neměla jsem možnost ochutnat její menu, ale design byl úžasný.

Nejvíce mě uchvátila francouzská restaurace Le 1947, která v sobě spojuje maximální kultivovanost s neuvěřitelným kulinářským zážitkem. O této restauraci jsem se vám už zmínila na začátku týdne, ale pro ty, kteří to nečetli to ráda zopakuji.

Na tolik mě tato restaurace omámila, že jsem fotila jen jídlo a zapomněla nafotit interiér. Nejdřív jsem měla menší předkrm ve společnosti manažera resortu v baru. Na další chody jsme se společně přesunuli do prostorné restaurace s bílými závěsy, které prostor rozdělovaly a vytvářely tak více soukromou atmosféru. Prostírání stolu se skládalo z broušených kamenů, na kterých byly umístěny stříbrné příbory s ručně vyrytými vzory – hezčí jsem asi nikdy neviděla. Neustále jsem si je musela prohlížet a fotit.

Celkem nás čekalo devět různých pokrmů ve třech chodech. Vynikající jídlo a víno, specifická vůně od Diora, příjemný personál, design celé restaurace a klasická hudba – to vše zapojilo všech 5 smyslů a díky tomu na tuhle večeři nikdy nezapomenu!

Po večeři jsem ještě zavítala do místního butiku nabízející plno luxusních věcí, ale jako vždy jsem odešla s prázdnou. Ty ceny si nepřejte vidět - asi bych tam utratila svůj roční plat :)

Další den jsem začala čerstvým pomerančovým džusem a snídaní z originálně vytvořeného menu, ve kterém se přesýpal písek z místní pláže. K tomu jsme měli na výběr pečivo, ovoce a sladké deserty z bufetu. Dopoledne jsem strávila u bazénu a na pláži. Musela jsem využít jejich krásný žlutý slunečník, který jsem našla u sebe ve skříni. Pokud mě někdo viděl, jak od stativu utíkám hodit pózu, která měla působit, že tam relaxuji už nějaký čas, musel se hodně nasmát.

Okolo oběda na nás čekalo letadlo, které tohle neskutečné požitkářství ukončilo.  Pro mě to byl jeden z nejlepších resortů, které jsem měla možnost doposud navštívit. 

Video

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

PODCASTHOUSE

 

 

Generální partneři portálu:

 

Partneři portálu:

     

 

Další portály mediální skupiny HMG:

        

     CELEBRITYHOUSE.cz

 

TOPlist